Orkisz z bobem i zielonym groszkiem
13 kwietnia, 2018

Orkisz z bobem i zielonym groszkiem to smaczna, lekka i kolorowa sałatka, bogata w witaminy. Orkisz z bobem i zielonym groszkiem dostarczy Wam energii, po długiej i mroźnej zimie. Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie chwilę, a potem z przyjemnością się … Continue reading

Watch
Sałatka makaronowa z fetą, miętą i rukolą
7 marca, 2018

Sałatka makaronowa z fetą, miętą i rukolą oraz bakłażanem, pomidorkami koktajlowymi i kaparami to danie dobre na każdą porę dnia, porę roku i okazję. Sałatka ta jest lekka, zdrowa i bardzo smaczna, a dodatkowo (jak większość moich przepisów) przyrządza się … Continue reading

Watch
Mini parmigiane z cukinii
1 listopada, 2017

Mini parmigiane z cukinii to bardzo smaczna i lekka przystawka. Składają się na nią podsmażone plasterki cukinii, pieczone plasterki pomidorów oraz ser scarmorza. Zamiast mini porcji możecie przygotować jedną, w większej formie. Trudność: łatwe Czas przygotowania: około 30 minut Porcja … Continue reading

Watch
Sałatka z jajkiem i tuńczykiem
20 października, 2017

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem, dodatkowo z białą fasolką oraz czarnymi oliwkami to zdrowe i smaczne danie, odpowiednie na każdą okazję. Sałatka z jajkiem i tuńczykiem jest prosta w przygotowaniu; z kromką chleba lub grzanką będzie świetna na kolację. Trudność: … Continue reading

Watch
Sałatka z melonem, fetą i rukolą
1 sierpnia, 2017

Sałatka z melonem, fetą i rukolą to pyszna, lekka i orzeźwiająca sałatka, w sam raz na upalne dni. Melon wraz z fetą tworzy świetny duet, a chrupiące orzeszki piniowe dopełniają smaku. Trudność: łatwe Czas przygotowania: poniżej 30 minut Porcja dla … Continue reading

Watch
Makaron pełnoziarnisty z cukinią i oliwkami
11 stycznia, 2017

Makaron pełnoziarnisty z cukinią, bakłażanami i oliwkami to smaczny i zdrowy pomysł na wegetariański obiad. Makaron pełnoziarnisty z cukinią może być podany na ciepło, jak i na zimno, jako sałatka; smaczny także na drugi dzień. Trudność: średnie Czas przygotowania: 60 … Continue reading

Watch
Dziki ryż z suszonymi morelami
9 grudnia, 2016

Dziki ryż z suszonymi morelami to pyszne danie, które świetnie nadaje się na „bufetowe” imprezy. Super się sprawdzi podczas zabawy Sylwestrowej, a swoim niepowtarzalnym smakiem na pewno zachwyci Waszych gości. Dziki ryż z suszonymi morelami to sałatka, której smaku dopełniają … Continue reading

Watch
Pęczak z selerem naciowym i gorgonzolą
25 listopada, 2016

Pęczak z selerem naciowym i gorgonzolą to proste do przygotowania danie. Zdrowe, lekkie i pełnowartościowe. Pęczak z selerem naciowym łączy w sobie pikantny smak gorgonzoli, słodkie rodzynki i chrupiące, świeże łodygi selera naciowego. Trudność: łatwe Czas przygotowania: około 15 minut … Continue reading

Watch
Kasza bulgur z soczewicą i serem
20 listopada, 2016

Kasza bulgur z soczewicą i serem to zdrowe i pełnowartościowe danie. Kaszę bulgur z soczewicą można przygotować dzień wcześniej, by na drugi dzień zabrać ją do pracy. Będzie to smaczny i dietetyczny posiłek.. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 minut Porcja … Continue reading

Watch
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą
4 listopada, 2016

Sałatka ryżowa z tuńczykiem to danie, które samym wyglądem zachęca do jedzenia. Zapewniam Was, że sałatka ta smakuje tak samo jak wygląda… Po prostu smakowicie. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 minut + gotowanie ryżu Porcja dla 4-6 osób Koszt: średni … Continue reading

Watch