Mini pulpeciki z mięsa wołowego
2 marca, 2017

Mini pulpeciki z mięsa wołowego stanowią świetny dodatek do sosu pomidorowego, który przygotowujecie do makaronu. Możecie również włożyć kilka mini pulpecików do lasagni, bardzo podniosą jej smak. Poza tym są pyszne zjadane zaraz po usmażeniu. Możecie je również zamrozić i … Continue reading

Watch
Penne alla norcina
3 lutego, 2017

Penne alla norcina to danie typowe dla regionu Umbria. Zgodnie z tradycją makaron ten przygotowuje się z kiełbasą z Norci oraz truflami. Poniższy przepis jest ciut zmodyfikowany. Danie penne alla norcina jest zdecydowanie warte poświecenia czasu w kuchni. Pasta ta … Continue reading

Watch
Lasagne z sosem ragù
28 grudnia, 2016

Makaron lasagne z sosem ragù to jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni włoskiej. Jest to danie, które bardzo często gości na włoskich stołach. Istnieje wiele wariacji na przygotowanie tego dania. Co dom włoski, to inny przepis. Mój przepis na lasagne z … Continue reading

Watch
Makaron z kiełbasą i fasolką
9 grudnia, 2016

Makaron z kiełbasą i fasolką to danie, które doda Wam energii, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy odczuwamy jej spadek. Makaron z kiełbasą przygotowuje się w bardzo prosty i szybki sposób. Do tego dania użyłam makaronu gnocchetti, ale właściwie każdy rodzaj … Continue reading

Watch
Pizza z mięsa mielonego
6 listopada, 2016

Pizza z mięsa mielonego to świetny pomysł na drugie danie lub kolację. Jej spód stanowi mieszanina mielonego mięsa wołowego i wieprzowego. Wierzch pokrywają pomidory, ser mozzarella oraz kapary. Trudność: łatwe Czas przygotowania: około 15 minut + pieczenie około 25 minut … Continue reading

Watch
Strucla z kiełbasą i ricottą
6 września, 2016

Strucla z kiełbasą i ricottą to szybkie do zrobienia danie, idealne na drugie danie obiadowe lub kolację. Strucla z kiełbasą i ricottą to ragù przyrządzone z surowej kiełbasy, z dodatkiem ricotty i pomidora, zawinięte w ciasto francuskie.   Trudność: łatwe … Continue reading

Watch
Pierś z kurczaka z białą fasolką
11 lipca, 2016

Pierś z kurczaka z białą fasolką to małokaloryczne danie na bazie piersi kurczaka, białej fasolki i rukoli, doprawione pysznym sosem z oliwy z oliwek i cytryny z dodatkiem bazylii i czosnku. Pierś z kurczaka z białą fasolką można podać wraz … Continue reading

Watch