Risotto z gorgonzolą i orzechami włoskimi
2 czerwca, 2017

Risotto z gorgonzolą i orzechami włoskimi to pomysł na szybki obiad. Miłośnicy sera gorgonzola będą się nim zajadać ze smakiem. Smak risotto z gorgonzolą wzbogacają prażone orzechy włoskie. Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 minut Porcja dla 2 osób Koszt: średni … Continue reading

Watch
Risotto z szafranem
2 października, 2016

Risotto z szafranem, wł. risotto allo zafferrano to przysmak kuchni włoskiej pochodzący z regionu Lombardia. Jest to jedno z moich ulubionych risotto. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przepisu na risotto z szafranem nie należy mylić z innym przepisem na risotto … Continue reading

Watch
Risotto z kwiatami dyni
6 sierpnia, 2016

Oto prosty przepis na smaczne risotto z kwiatami dyni. Risotto z kwiatami dyni to szybki obiad dla całej rodziny. Nawet maluchy zjedzą je ze smakiem. Do risotto z kwiatami dyni można dodać drobno pokrojoną cukinię, wtedy danie będzie „bogatsze” w … Continue reading

Watch
Risotto ze szparagami
8 maja, 2016

Risotto ze szparagami to przepis, który musicie koniecznie wypróbować. Był już makaron z udziałem szparagów, była zapiekanka, a teraz przyszła kolej na risotto. Pyszne, delikatne danie; bardzo popularne we Włoszech. Trudność: łatwe Czas przygotowania: powyżej 30 minut Porcja dla 4 … Continue reading

Watch
Risotto z cukinią i dynią
9 marca, 2016

Risotto z cukinią i dynią to ulubione risotto mojego młodszego syna. Jest to smaczny i pożywny posiłek. Na jego przygotowanie nie potrzeba wiele czasu. Ponadto risotto to zawsze dobra alternatywa na obiad, żeby odpocząć od makaronu. Trudność: łatwe Czas przygotowania: … Continue reading

Watch